ZOOZ

Navigácia

Navigácia

Navigácia

    • OZNAM

      OZNAM

      Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Motešice 77 oznamuje rodičom žiakov základnej školy, že Veľkonočné prázdniny pre žiakov základnej školy sú od 28. marca do 2 apríla 2024. Vyučovanie v základnej škole sa začne v stredu 3. marca 2024.

      V čase Veľkonočných prázdnin bude prerušená prevádzka v materskej škole, v školskom klube detí aj v školskej jedálni. Prevádzka bude obnovená 3. marca 2024.

    • Matematický klokan

      Matematický klokan

      Dňa 26. marca 2024 opäť do našej školy zavítal KLOKAN so svojimi zaujímavými matematickými úlohami. Priniesol nám nevšedné úlohy zo všetkých kútov našej planéty. Žiaci ho s radosťou privítali a pustili sa s chuťou do riešenia náročných hlavolamov. Najviac sa na Klokanka tešili prváci, ktorí si takú súťaž vyskúšali prvý krát. Tento rok sa do súťaže zapojilo 29 žiakov. Všetkým zapojeným žiakom ďakujeme za účasť v medzinárodnej súťaži.a  želáme im v budúcnosti veľa úspechov pri riešení matematických hlavolamov.

    • Bábkové divadlo

      Bábkové divadlo

      Dňa 25. marca nás navštívilo bábkové divadlo Lienka z Prievidze s predstavením " O neúctivom princovi". Predstavenia sa zúčastnili žiaci materskej školy a žiaci prvého až piateho ročníka základnej školy. Všetkým sa predstavenie páčilo.

    • Deň vody

      Deň vody

      Dňa 22. marca sme si na 1.stupni pripomenuli Deň vody. Pri tejto príležitosti sme si porozprávali o dôležitosti vody počas celého nášho života, pre životné prostredie a pre rozvoj ľudskej spoločnosti.Žiaci sa zapojili do rôznych aktivít a obliekli si niečo modré.

    • Týždenné aktivity v Materskej škole

      Týždenné aktivity v Materskej škole

      V téme ,,Veľkonočné vajíčko“ sme sa deťmi rozprávali o ľudových tradíciách a zvykoch Veľkej noci. Deti si maľovali vajíčka, vystrihovali kuriatka a vyrábali si vajíčka z lega. Staršie deti si z papiera vyrobili košíček v podobe zajačika na kraslice. Rytmickými hudobnými nástrojmi deti sprevádzali pieseň ,,Ťuki-tuki“. Výrobkami sme si vyzdobili priestory materskej školy a týmto sme sa pripravili na sviatky Veľkej noci.

    • Otvorená hodina v 1. ročníku

      Otvorená hodina v 1. ročníku

      Dňa 21. marca sa predškoláci z materskej školy zúčastnili otvorenej hodiny v prvom ročníku. Cieľom ich návštevy bolo zoznámiť sa s prostredím školy a priblížiť im, čo ich čaká ako veľkých prvákov. Na tejto hodine mali možnosť vidieť ako sa budú učiť čítať, písať, počítať . Veľmi aktívni boli pri riešení úloh, na ktorých pracovali spolu s prvákmi. Dúfame, že ich hodina motivovala a tešia sa do prvej triedy.

    • Turistická vychádzka

      Dňa 20. marca žiaci 5. ročníka absolvovali turistickú vychádzku v Trenčianskych Tepliciach. Našim cieľom bolo pozorovanie prírody, spoznávanie rastlín a kultúrnych pamiatok. Po turistickej vychádzke náučným chodníkom sme sa presunuli do mesta, kde si žiaci mali možnosť kúpiť rôzne darčeky pre svojich blízkych. Deti sa tešili z každej chvíle strávenej vonku. Cestou domov si rozprávali zážitky. Takto sme strávili ďalší úspešný vzdelávací deň mimo školských lavíc.

    • Sviatky jari na prvom stupni

      Sviatky jari na prvom stupni

      V stredu 20. marca sa žiaci našej školy rozlúčili so zimou jedným z najstarších slovanských zvykov " vynášaním- Morény". Najskôr sa žiaci  niečo naučili o zvykoch a tradíciách jari. Potom sa venovali pracovným listom s jarnou tematikou. Nakoniec niesli morénu. Aj takto dali zime definitívne najavo, že už chceme jar. V jarnom sprievode ulicami Motešíc niesli Morénu- slamennú bábku, ktorá symbolizuje zimu. Na moste  ju zapálili, hodili do vody a spoločne sa tešili na prichádzajúce jarné dni plné slniečka,spevu vtáčikov a vône prvých kvietkov.

    • Testovanie 9

      Testovanie 9

      Dňa 20. marca žiaci 9. ročníka absolvovali celoslovenské testovanie T 9 v predmetoch matematika a slovenský jazyk a literatúra.

    • Návšteva knižnice

      Návšteva knižnice

      Knižnica je miesto, kde to "žije " knihami. Pri príležitosti mesiaca Marec žiaci prvého stupňa navštívili Mestskú knižnicu v Bánovciach nad Bebravou. Návšteva knižnice bola pre žiakov veľmi hodnotná. Všetci boli v knižnici oboznámení najmä s postupom vyhľadávania knižných titulov, rozdelením kníh podľa oblastí spoločenského,vedeckého, kultúrneho života a s možnosťou zapožičania kníh aj časopisov. V bezprostrednom kontakte s knihami sa budoval ich vzťah k literatúre. Návštevou knižnice sme si pripomenuli mesiac, ako Marec mesiac knihy. Žiaci si v úlohách otestovali svoje doteraz nadobudnuté vedomosti spojené s najznámejšími knižnými publikáciami, poskladali puzzle a na záver dostali odmenu spojenú s umiestnením v súťažiach. Dúfame, že návšteva priestorov knižnice a listovanie stránkami kníh podnietilo záujem mnohých našich žiakov o literárne umenie a stanú sa vernými čitateľmi knižnice.

    • OZNAM

      OZNAM

      Dňa 20. marca 2024 ( v stredu) je celoslovenské testovanie žiakov deviateho ročníka T-9.

      Príchod žiakov do školy 7:30 do zbernej miestnosti (8.A trieda). Testovanie bude v triede 9.A. Žiaci so ZZ budú testovaní v 6.A triede. Po skončení testovania idú žiaci na obed.

       

      Harmonogram testovania:

        Matematika

       

      8:00 – 8:10 (10 min)               

       

      úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

       

      8:10 – 8:20 (10 min)

       

      rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

       

      8:20 – 9:50 (90 min)

       

      administrácia testu z matematiky

       

      9:50 – 9:55 (5 min)

       

      zbieranie testov a OH

       

      9:55 – 10:20 (25 min)

       

      prestávka

       

          

          Slovenský jazyk a literatúra

       

      10:20 – 10:25 (5 min)

       

      úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

       

      10:25 – 10:35 (10 min)

       

      rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

       

      10:35 – 11:45 (70 min)

       

      administrácia testu zo slovenského jazyka a literatúry

       

      11:45 – 11:50 (5 min)

       

      zbieranie testov a OH

       

                                                         Záver testovania

       

      Žiaci so zdravotným znevýhodnením (ZZ) sú testovaní podľa osobitného harmonogramu.

      Dĺžka testovania žiakov so ZZ zaradených do 1. skupiny obmedzenia je predĺžená o 15 minút.

       

       

    • OZNAM

      OZNAM

      Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Motešice 77 oznamuje rodičom, že dňa 20.0 3.  2024( v stredu) udeľuje žiakom   6. – 8. ročníka  riaditeľské voľno v súlade s § 150  zákona 245/2003 Z.z. školský zákon, v znení neskorších predpisov a na základe povolenia zriaďovateľa zo dňa 1.3. 2024 ( z dôvodu testovania žiakov 9. ročníka).

    • Týždenné aktivity v Materskej škole

      Týždenné aktivity v Materskej škole

      V týždňovej téme „Moja obľúbená knižka“ sa deti oboznámili ako vzniká kniha. Navštívili sme miestnu knižnicu, vysvetlili si rozdiel medzi knižnicou a kníhkupectvom. Uvedomili si rozdiel medzi knihou a časopisom, medzi encyklopédiou a rozprávkovou knihou. Deti sa zoznámili s pravidlami slušného správania pri narábaní s knihou a používali výraz spisovateľ, ilustrátor a strana. Na základe ilustrácie deti rozprávali vlastný jednoduchý príbeh. Zhotovili sme záložky do knihy a rozprávkovú postavičku Knihožrút. Spoločne deti vytvorili knihu „Obľúbené rozprávkové postavy“. Deti  na jeden deň dostali domov putovnú knihu   „O Guľkovi Bombuľkovi“ a spoločne s rodičmi si prečítali príbeh  a nakreslili obrázok.

    • Zápis žiakov do 1. ročníka

      Zápis žiakov do 1. ročníka

      Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Motešice 77 oznamuje rodičom budúcich prvákov, že zápis do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025 sa bude konať dňa 8. apríla 2024 od 13,00 - 16,00 hod. v budove základnej školy na prízemí v 1.A triede.

      K zápisu je potrebné priniesť : rodný list dieťaťa, občiansky preukaz oboch zákonných zástupcov a dobrovoľný príspevok na pracovné zošity 25€.

      Prítomnosť oboch zákonných zástupcov je potrebná. Bližšie informácie k zápisu u vedenia školy. 

    • Motešická uzlovačka

      Dňa 9. marca Dobrovoľný hasičský zbor Motešice poriadal pre mladých hasičov súťaž pod názvom Motešická uzlovačka. Súťaže sa zúčastnilo 16 družstiev žiakov z rôznych obcí. Pod vedením svojich veliteľov úspešne zvládli štafetu aj súťaž jednotlivcov vo viazaní uzlov. Nášu školu reprezentovali Katarína Kopecká, Martin Mach, Mária Žáková, Kristína Smolková a Eduard Dávid pod vedením Sylvie Hučinovej.Všetkým účastníkom ďakujeme, že sa zúčastnili a ukázali svoje zručnosti. Žiakom našej školy ďakujeme za reprezentáciu školy aj obce.

      V kategórii chlapci:

      1. miesto : Motešice

      2.miesto  : Trenčianske Jastrabie

      3. miesto:  Svinná

      V kategórii dievčatá:

      1. miesto : Neporadza

      2. miesto : Chocholná Velčice

      3. miesto:  Omšenie

    • Lyžiarsky výcvik DONOVALY

      Lyžiarsky výcvik DONOVALY

      Žiaci 7, 8 a 9 ročníka absolvovali lyžiarsky kurz od 4. marca do 8. marca  v lyžiarskom stredisku Donovaly pod vedením Mgr. Fedora Godála a Mgr. Ivety Jatzovej. Ubytovanie  bolo v Sky hoteli blízko zjazdovky. Napriek tomu, že v tomto roku nie je dostatok prírodného snehu, organizátori pripravili podmienky na kurz zo snehu technického. Okrem lyžovania sme sa venovali aj aktívnemu oddychu. Okolitú prírodu sme spoznávali počas turistickej vychádzky a chlapci si zajazdili na bobovej dráhe. Vo večerných hodinách sme sa venovali spoločensským hrám alebo si žiaci vyskúšali svoje vedomosti a zručnosti v súťažných disciplínach. Koniec kurzu sme zakončili diskotékou. Veríme, že napriek drobným úrazom sme sa všetci vrátili spokojní a plní zážitkov. 

    • Obvodné kolo Hviezdoslavov Kubín

      Obvodné kolo Hviezdoslavov Kubín

      Dňa 4. marca sa naši žiaci Klára Bugalová zo 4. ročníka a Leo Tunega z 5. ročníka zúčasnili obvodného kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín v Trenčíne. Obaja žiaci si priniesli účastnícky diplom, novú skúsenosť a umelecký zážitok. Po recitačnom predpoludní sme si dopriali sladkú odmenu.

    • Moderné digitálne technológie v praxi

      Moderné digitálne technológie v praxi

      Naša škola zakúpila 3D tlačiareň s cieľom zoznámiť žiakov so súčastnými modernými technológiami a podnietiť o ne záujem. Tým, že umožníme žiakom praktické skúsenosti s tlačiarňou, necháme ich objavovať a rozvíjať svoje schopnosti. Takýto prístup je kľúčový pre prípravu žiakov na digitálnu budúcnosť a ich úspech v nej. Žiaci na hodinách informatiky navrhujú projekty, ktoré postupne budú tlačiť na 3D tlačiarni.

    • Projektové vyučovanie na hodine geografie

      Piataci sa na hodine geografie učili o sopečnej činnosti. Aby lepšie pochopili tento proces využili svoje kreatívne schopnosti a zhotovili sopky.

    • Týždenné aktivity v Materskej škole

      Týždenné aktivity v Materskej škole

      Tento týždeň nás divadlo ,,NAtraKY“  uviedlo do témy ,,Rozprávkový čas“. Deťom zahrali rozprávku ,,Rozprávkový vláčik“, kde si deti zaspievali a na chvíľu sa stali aj hercami. Obsah rozprávky ,,O troch prasiatkach“ vyjadrili vo výtvarnej činnosti. Staršie deti si zhotovili vláčik z rozprávok, ktorý vezie známe rozprávky. Na vagóny odpisovali názvy jednotlivých rozprávok, čím sa u nich rozvíjala predčitateľská gramotnosť. Na primeranej úrovni sa deti oboznamovali s výrazmi: spisovateľ, ilustrátor, kniha, strana. Učili sa ako správne listovať strany v knihe. Deti primerane vnímali rozdiel medzi poéziou (básničkou) a prozaickým žánrom, učili sa vytvárať rýmy podľa obrázkov. Skladali puzzle, postavili si hrady a  dramatizovali rozprávku ,,Koza rohatá a jež“.

    strana:

    Novinky

    Kontakt

    • EKOŠKOLA : Základná škola s materskou školou, Motešice 77
      Machnáčska 77,913 26 Motešice
    • (zástupkyňa pre ZŠ) :0911075248

      (zástupkyňa pre MŠ) : 0903 677 757

      (riaditeľka ZŠ s MŠ) mobil: 0907 355 598
      Ekonómka + personalistka 0903 899 979
      Zborovňa 0903 988 890
      Výchovný poradca 0948870702
      školská jedáleň: 0910 771 666

    Fotogaléria